Pihasuutarin vuodenajat

Keväällä, maalis-huhtikuussa leikataan omenapuita, lannoitetaan ja kalkitaan ahkerasti ja muutenkin on keväthuoltojen aika pihoille. Kevätlannoitukset antavat  monivuotisille kasveille uutta voimaa ja intoa kasvuun! Toukokuussa nurmikot alkaa vihertyä vauhdilla ja Husqvarna  R 216 AWD odottaa jo innokkaana työmaitaan. Tällä ajoleikkurilla isommatkin pihat ajaa kätevästi.

Kesällä nurmenleikkuuta, pihojen siistimisiä, kukkapenkkien ja isompien alueiden kitkentää, istutusten tekoa, massaistutusten tekoa, kiveyksiä sekä paljon paljon muuta Pihasuutarin puuhia.

Syksy, syyslannoitukset on tärkeä muistaa antaa monivuotisille kasveille ajoissa. Jos syyslannoite annetaan liian myöhään, vasta silloin kun syksy näyttää syksyltä, ei kasvit enää hyödy lannoituksesta. Lannoitteen tarkoitus syksyllä on valmistaa kasvia talveen ja auttaa sitä siirtymään lepotilaan. Elokuu on oikein mainio syyslannoitteen levitysaika. Nurmenleikkuut jatkuu kunnes kesäiset syyspäivät loppuu, sitten onkin aika siirtyä jo lehtien keräykseen.

Reppupuhallin on lähes korvaamaton syksyn lehtien kasailussa, tosin haraavaakin on käytetty... Puhaltimella saa suuretkin lehtimassat kasattua hartiavoimia säästäen! Nyt Pihasuutarin käytössä on myös ajoleikkurin perään laitettava Sweeper, lehtien keräys käy sukkelaan ajelemalla pihaa ympäri!

Talvella, jos lunta sataa kunnolla, lumilinko Honda HS760 valmiina palvelukseen. Se menee tehokkaasti myös kevyeen hankeen. Työkamuina sillä on tietysti kola ja lapio ja Pihasuutari!